Gépjárművek átadása Szegeden

2020.12.16

A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezet központi irodája előtt a Megyei Főkapitányság vezetője, Dakos József r.dandártábornok, r.főtanácsos úr 2020. 12. 16-án 13.00 órakor 2 db Opel Astra-H 1,6 típusú gépjárművet adott át a Röszkei, valamit az Újszegedi Polgárőr Egyesület vezetői részére.

Az ünnepséget jelenlétével megtisztelte Dr. Mikecz Péter a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal főigazgatója, valamint Dr. Polner Eőrs úr a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnöke.

Főkapitány úr ünnepi beszédében megköszönte a polgárőrség kiemelkedő tevékenységét. Külön szólt a két érintett szervezet által végzett kiemelkedő migrációs tevékenységről. Beszédében kiemelte, hogy előzetes értékelések szerint a megyében a bűncselekmények száma mintegy 6 %-al tovább csökkent, ami köszönhető a rendőrség stratégiai partnerként tevékenykedő polgárőrségnek is.

Dr. Polner Eőrs alelnök hangsúlyozta, hogy a megyei közgyűlés kiváló kapcsolatot épített ki a rendőrséggel, illetve a polgárőrséggel. Mindkét szervezet tevékenysége kiemelkedő és az együttműködés kapcsán bármikor bármilyen körülmények között igényelhetik támogató segítség nyújtásunkat. A pandémiás helyzet kapcsán is személyes tapasztalatokkal rendelkezik a polgárőrség feladat ellátása kapcsán.

Batiz István elnök megköszönte Dakos József dandártábornok úrnak az átadott gépjárműveket. A polgárőrség flottája további kettő szolgálati autóval gazdagodott. Olyan szervezetek kapták a technikai eszközöket, melyek kimagasló tevékenységükkel járulnak hozzá az érintett települések közrend- közbiztonságához, illetve a határrendészeti feladatok ellátásához.

Ezt követően Főkapitány úr a gépjárművek kulcsait átadta a jelenlévő polgárőröknek, majd a vendégekkel együtt megtekintették az eszközöket.

Írás Batiz István Elnök

Fotó: Apjok Katalin

Hírszerkesztő: Magyari Béla