Harminc éve szolgál polgárőrkén Batiz István elnök

2020.12.04

- Nagyfokú alázatra és tenni akarásra van szükség ahhoz, hogy valaki jó polgárőr legyen. Tőlem ez nem volt távoli, hi­­szen korábban 33 évig rendőr voltam. Úgy vélem, az összes polgárőr rendkívüli módon el­hivatott, és erre a társadalmi küldetésre hivatásként tekint - mondta el lapunknak a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke.

Batiz István 30 évvel ezelőtt szerelt le és lett polgárőr. Először Röszkén segítette a közrend és közbiztonság fenntartását.

Kitartó munkájáért elismerést kapott az Országos Polgárőr Szövetségtől.
Fotó: Kuklis István

- Akkoriban a határőrség kivonult a településről, ezt kö­vetően pedig 3 bűncselekmény is történt, ami úgy felháborította a helyieket, hogy önszerveződés kezdődött. Ekkor jött létre az első polgárőregyesület a megyében, amely az országban is az elsők között volt, ak­­kor még Röszkei Önvédelmi Egyletként működtünk - emlékezett vissza.

Kitartó munkáját a közelmúltban az Országos Polgárőr Szövetség is elismerte, oklevelet és elnöki jutalmat kapott. Lapunknak beszélt arról is, hogy az elmúlt három évtizedből szerinte az idei volt a legkeményebb évük a koronavírus-járvány és az újabb migrációs hullám miatt.

- 5115 fő 39 ezer órát teljesített a vírus elleni védekezésben, valamint 4 millió forintértékben vásároltunk maszkokat, fertőtlenítőket és kesztyűket. De központilag is nagy mennyiséget biztosítanak számunkra védőfelszerelésből - tette hozzá.

Pozitívnak értékelte, hogy a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség udvarán egy objektumot kaptak a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságtól, valamint hogy 11 elektromos robogót és 4 kerékpárt tudtak vásárolni. A jövő héten pedig két szolgálati autót is kapnak a rendőrségtől.

Forrás: delmagyar.hu

Hírszerkesztő: Magyar Béla