Harminc éves fennállását ünnepelte a csengelei polgárőrség

2021.11.08

November 6-án ünnepelte 30 éves fennállását a Csengelei Polgárőr Csoport.

A rendezvényre a polgárőrök, a házastársuk és az egyesületi szponzorok mellett meghívást kapott a község polgármestere, a kisteleki rendőrkapitány, a megyei polgárőr szövetség elnöke és a csengeleiekkel régi jó kapcsolatot ápoló Szeri Polgárőr Egyesület elnöke.

Az ünnepség fényképek vetítésével kezdődött, melyben az eltelt 30 évet elevenítettékfel. Mint az egyik vendég megemlítette, megható volt látni a régi fotókon szereplő személyeket.

A felszólalások arról szóltak, hogy köszönet illeti polgárőrök önfeláldozó munkáját, melyre a továbbiakban is szükség van, és egy jó csapat csengeleieké.

Öt éves szolgálata után emléklapot és dísztárgyat kapott Laczkó Zsolt és Lantos István. 10 év után járó elismerést Király Istvánné kapott. Húsz éves kitüntetett Juhász József és Béres András volt (utóbbi a lakásán vette át az elismerését egészségi állapota miatt). Csáki Lajos és Csókási Jenő 25 év után járó dísztálcát és emléklapot kapott. Harminc éves elismerést Bangó Péter, Kun-Szabó Tibor és Molnár Mihály vehetett át. Az 1990-ben megalakult egyesület alapító tagjai közül ma már csak Kun-Szabó Tibor tevékenykedik a polgárőrségben.

A megyei polgárőr szövetség elnöke, Batiz István a jubileum alkalmából dísztárgyat és a 30 éves polgárőrség emlékére készült érmet adott át Bangó Péter egyesületi elnöknek.

A hivatalos részt vacsora, majd kötetlen beszélgetés követte.

Szöveg és fotó: Molnár Mihály

Hírszerkesztő: Magyari Béla