Hatalmas felhőszakadás csapott le Mórahalomra

2020.06.11

Nagy mennyiségű víz zúdult a városra rövid időn belül csütörtök délután. A felhőszakadás miatt a csatornarendszer megtelt, így nehézkessé vált a kisváros közlekedése. A polgárőrök és a városüzemeltetés gyors beavatkozásának köszönhetően mindenki biztonságban vészelte át a vihart.

Sárközi László a polgárőrség elnöke elmondta, hogy csütörtökön délután 2 fő polgárőr teljesített szolgálatot Mórahalom területén, amikor hirtelen nagy mennyiségű víz zúdult a városra. Azonnal intézkedett és további 4 fő polgárőrt kért fel, hogy azonnal lépjenek szolgálatba a rendkívüli helyzet miatt. Rendőrséggel és a Katasztrófavédelemmel a Polgárőrség felvette a kapcsolatot és a rendszeresített EDR rádión keresztül folyamatosan tájékoztatást adtak az eseményekről és a társszervek szakmai iránymutatásának megfelelően hajtották végre az aktuális védekezési feladatokat. Ingatlanokban kisebb károk keletkeztek az esővíz miatt, emberi élet nem volt veszélyben, sérülés nem keletkezett.

A káresemények felszámolása szinte még be sem fejeződött, amikor jelzés érkezett, hogy Mórahalom belterületén két gépkocsi összeütközött. Azonnal a megadott helyszínre mentek a polgárőrök. Tevékenység irányítási központot az EDR rádión keresztül tájékoztatták a polgárőrök a közlekedési balesetről és hogy a helyszínen vannak. Polgárőröket a tevékenység irányítási központ megkérte, hogy a rendőrség kiérkezéséig a helyszínt biztosítsák. Közlekedési balesetben személyi sérülés nem történt.

A Városvezetés, valamint a társszervek megköszönték a polgárőrség gyors reagálását az eseményekre és a segítséget, amit nyújtottak, tette hozzá az elnök.

Fotó: Polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla