Határmenti polgárőr szolgálat vízen és szárazföldön

2022.06.09

A Tiszán teljesítenek szolgálatot a balatoni vízi polgárőrök. Az egyesületet arra kérték fel, hogy egy hajóval és négy fővel segítsék a Csongrád-Csanád megyei polgárőrök munkáját június 6-tól egy hét időtartamban.

Batiz István a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke fogadta a vízi polgárőröket, majd bemutatta azt a területet, ahol segítő szolgálatot látnak el a rendőrséggel együttműködve

A polgárőrség Balatoni Vízitagozatának tagjai szolgálatot látnak el a Tisza folyó határ szakaszán. Magyarország - Szerbia között 4 kilométer hosszan húzódó közös szakaszán 4 fővel és egy szolgálati géphajóval.

Június 06-án délutántól már vízre is szálltak a Balatonról érkezők, mindezt az mellett tették, hogy a nyári időszakban saját területükön is sok a feladat.

A polgárőrök elmondták, hogy már az első este mozgalmasra sikerült. Naplementekor észleltek két gumicsónakot, amelynek vezetői engedély nélkül hajóztak, majd a magyar lobogós szolgálati géphajót meglátva visszatértek a szerb partra. Később még több helyszínen észleltek gyülekező csoportokat, amelyekről azonnal tájékoztatták az illetékes határrendészeti ügyeletet.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla