Határsértők felkutatásában segítettek a polgárőrök

2020.08.08

Augusztus 7-én a késő esti órákban értesítést kaptak a Röszkei határvédelmi polgárőrök, hogy Röszke külterületén és Domaszék területén az 55-ös út mellet migránsok vannak.

A szolgálatban lévő polgárőrök a megadott helyszín felé mentek mikor a Röszkei Kisszéksósi út és a határátkelő között kétszer riasztott a hőkamerás rendszer, melyen segítséget kértek a rendőrök a polgárőröktől. Arra kérték a polgárőröket segítsenek a migránsok felkutatásában, így 5 főt megtaláltak, melyből 2 fő Szír, 3 fő Koszovói állampolgárvolt, akik illegálisan léptek be az ország területére.


Az ügyelet kért újabb segítséget, mivel a Domaszéki 55 úton 2 fő ismeretlen személyt láttak gyalogolni, és így a rendőrökkel közösen feltartóztatásra került a 2 fő Szír állampolgár is.

A kutatásban 3 fő polgárőr vett részt, melyből 2 fő Röszkei 1 fő Szeged-Tarjáni polgárőr, mondta el Vajas Tamás Röszkei polgárőr.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kép: Vajas Tamás

Hírszerző: Magyari Béla