Határsértők felkutatásában vettek részt a polgárőrök

2023.05.17

Az illegális migránsok feltartóztatásában való segítség nyújtás továbbra is napi szintű feladat Ruzsa és Üllés térségében is. A Ruzsai polgárőrök és az Üllési polgárőrök közös szolgálatot láttak el eredményesen és 30 fő migránst tartóztattak fel.

2023.05.10: A Ruzsai temető mellet (Ruzsa-Üllési műút) egy magára hagyott lengyel rendszámú autóra lettek figyelmesek a polgárőrök. A közeli földúton számos nyomot találtak. A rendőrség helyszínre érkezését követően a környező erdő átvizsgálása következett. A műúttól 500-700 méterre, 13 fő kurd nemzetiségű ember került elő.

2023.05.16-án nagyobb csoport került észlelésre a Ruzsa külterületén. Borbás keresztnek nevezet pont ( Zákányszák-Ruzsai közút) közelében található erdőben a friss nyomokat találva az OPSZ Határvédelmi Tagozat tagjai a Ruzsai és Üllési Polgárőrök elkezdték a felderítést. Szerencsére az erdőrész másik felén, az éppen arra tartózkodó rendőri egység irányába haladt a keresett csoport. Így a közös felderítés eredményeként a 17 főből álló szír csoport feltartóztatásra került.

Ezt követően az Üllési polgárőrök segítséget nyújtottak az Üllés-Kiskunhalas között menetrend szerint közlekedő autóbusz és teher gépjármű baleseténél is.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla