Határsértők feltartóztatásában vettek részt a polgárőrök

2022.03.28

A röszkei polgárőrök, valamint a vendégpolgárőrök közül a vecsési és az isaszegi kollégák, és az OPSZ Határvédelmi Tagozat tagjai március 25. 18:00-tól 27. 06:00-ig folyamatos 12 órás szolgálatellátással vettek részt a déli határszakasz mélységi ellenőrzésében, a rendőrökkel együttműködve.

A hétvége folyamán három nagy csoportban 117 illegális bevándorlót sikerült feltartóztatni a polgárőröknek, együttműködve a határrendészettel. A feltartóztatások Röszke külterületén és Szeged-Gyálarét külterületén a Tisza folyó ártérben történtek. A szolgálatban lévő polgárőrök elmondása szerint a kézi hőkamera ismételten nagy segítséget nyújtott számukra a felderítésében.
A rendőrség hivatalos oldalán írták 27-én, hogy a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel és a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával közreműködve 2022. március 26-án 21 óra 50 perckor egy csoportban 30 illegális migránst tartóztattak fel Szeged-Gyálarét külterületén a Tisza árterében. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla