Hódmezővásárhelyen is segítik az iskolakezdést a polgárőrök

2020.09.04

Szeptember 1-jén megkezdődött a tanítás a hódmezővásárhelyi iskolákban is, melyek környékén jelen vannak a polgárőrök.

Szula Ferenc, a Hódmezővásárhelyi Polgárőr Egyesület elnöke arról tájékoztatott, hogy a reggeli becsengetés előtt az oktatási intézmények környékén jelentősen megnövekedett a forgalom, ami fokozott veszéllyel jár az iskolába igyekvő tanulókra nézve. Különösen igaz ez a legkisebbekre, akik még nem sajátították el a közlekedési szabályokat, ezért rájuk különösen nagy figyelmet kell fordítaniuk a közlekedőknek.

Az elnök elmondta, hogy, a korábbi évekhez hasonlóan, az idei évben is segítik a polgárőrök az iskolába igyekvő diákok és az arra közlekedő gépkocsivezetők dolgát: az egyesület tagjai az intézmények közelében található gyalogátkelőhelyeken jelzőőri szolgálattal biztosítják az átkelni igyekvő gyermekek és felnőttek közlekedését. Az idei évben szeptember végéig minden iskolai napon, két helyszínen négy polgárőr fog vigyázni biztonságos közlekedésére Hódmezővásárhelyen.

A balesetmentes közlekedés érdekében kérnek mindenkit, hogy az iskolakezdés időszakában is fokozott odafigyeléssel és türelemmel közelítsék meg az iskolák környékét.

Hírszerkesztő: Horváth S. András

Fotó: dr. Tatár Zoltán