Honvédségi nyíltnap polgárőr segítséggel Szentesen

2023.08.13

Újabb katonai eseménynek adott helyet a Kossuth tér 2023. Augusztus 11-én, ahol Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter tartott sajtótájékoztatót a nyíltnapon.

A Szentes Polgárőr Egyesület 3 fővel a rendőrséggel együtt működve biztosította az Erzsébet téri körforgalomtól a Kossuth téri körforgalomig a helyszínt.

A kerékpárosokra és gyalogosokra is nagy figyelmet kellett fordítani, hiszen a nyílt napon táborozók, családok és kisgyerekes csoportok is megtekintették a katonai gépjárműveket.

A Hiúz típusú páncélozott harcjárművet működés közben is láthatták az érdeklődők, ezért volt fontos figyelnünk, hogy elkerüljük a személyi sérülést.

A sajtótájékoztatón beszédet mondott Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője. Mint azt elmondta a nap célja, hogy toborozzanak jelentkezőket a Hódmezővásárhelyi Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár lövész honvédei közé.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter úgy fogalmazott: "Embert várunk a vasra!" Hiszen a Magyar Honvédség legmodernebb Nato-kompatibilis high-tech eszközökre történő átfegyverezése egy szemeink előtt zajló folyamat. Ennek pedig elengedhetetlen része egy ütőképes hadsereg.

Fotó: Paksi Anikó, Nagy Zsolt Imre

Szöveg: ifj. Faragó János

Hírszerkesztő: Magyari Béla