Idős személyeknek segítettek a polgárőrök Mórahalmon

2020.11.05

Szolgálaton kívüli polgárőr 2020. november 05-én telefonon értesítette az egyesület elnökét, hogy baleset történt az 55-ös főút 19 kilométerszelvényénél. Egyesület elnöke és a szolgálatban lévő polgárőrök a megadott helyszínre mentek.

Sárközi László elnök tájékoztatta honlapunkat az eseményről. Polgárőrök telefonon bejelentették a balesetet és segítséget kértek a 112 központi segélyhívó számon. Elmondták, hogy anyagi káros baleset helyszínén vannak, személyi sérülés nem történt, de mivel a gépkocsi egy körforgalom zöld területén akadt el, ezért rendőri segítséget kértek. Rendőrök kiérkezéséig a helyszín biztosítását és forgalom lassítási feladatot láttak el a polgárőrök. Gépkocsiban egy idős Bajai házpár utazott. Elmondták, hogy szegedre a kórházba tartottak, mert időpontot kaptak egy műtéthez.

Sárközi László elnök felajánlotta, hogy az idős hölgyet elviszi a szegedi kórházba az időpontos műtétre. (Rendőrökkel történt egyeztetést követően: - mivel a gépkocsit nem a hölgy vezette, illetve a műtét miatt a helyszínt elhagyhatta.) Ezt a felajánlást az idős házaspár elfogadta. Nagyon megköszönte a házaspár mind a két tagja a polgárőrségnek a segítséget a kórházba való eljutásban és a baleset helyszínén nyújtott segítséget.

Ezúton is szeretne a polgárőrség jobbulást kívánni a műtét előtt lévő idős hölgynek,- tette hozzá az elnök.

Képek: Polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla