Ifjúsági felelőst is választottak az elnökségi ülésen

2022.03.03

Március 2-án, a Határrendészeti Kirendeltség Szegedi objektumában került megtartásra a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökségi ülése.

Batiz István elnök köszöntötte a megjelent elnökség tagjait, és az elnökségi ülésre meghívott Pintér Nórát az Újszegedi Polgárőr Egyesület elnökét és Csőke Zsoltot a Belváros-Móraváros Polgárőr Egyesület elnökét.

Az elnökség a napirendi pontokban levő előterjesztéseket megtárgyalta és azt elfogadta.

Elsőként a határmenti szolgálatok egyeztetését és koordinálását tárgyalták meg.

Majd felhívással fordultak a polgárőr egyesületek felé, hogy vegyenek részt a déli országhatár mélységi védelmében és a migráció elleni küzdelemben.

"Az elnökség kéri a polgárőr egyesületek vezetőit, hogy önkéntes alapon, hétköznapokon is szervezzenek szolgálatot, mivel naponta 10-14 fő szolgálatra lenne szükség. Azon tagegyesületek részére szállást is tud biztosítani a szövetség Szegeden, akik 20 km távolságon kívülről érkeznének szolgálatot ellátni.

Elhelyezés a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium épületében.

Cím: 6728 Szeged, Bajai út 14.

A polgárőrök megfelelő természetbeni ellátásban részesülnek: reggeli hideg csomag, meleg étkezés, vacsora hideg csomag ásványvíz biztosításával. 

A szolgálatellátás történhet nappal, éjszaka, csak nappal, csak éjszaka, hétköznap, hétvégén, bármilyen időpontban és óraszámban.

A szervező bizottság várja az egyesületek jelentkezését akár 2-3 napra is.

További kérdés esetén, telefonon az elnököt,  Batiz Istvánt a 06306210017, vagy az irodát Apjok Katalint 06306216200 is lehet hívni".

Megyei Közbiztonsági Fórum megtartására kerül sor március 5-én Mórahalmon, hangzott el az elnökségi ülésen, melyre meghívót is küldtek ki.

Ezután a Dóc községben megtartott polgárőr oktatás értékelésére került sor. Az oktatáson színvonalas előadás volt, melyet Petrity Rudolf szakmai alelnök tartott.

Ezután a Nemzeti Ünnep és a választással kapcsolatos feladatokat tárgyalták meg. A szakmai alelnök az egyesületek részére készített ajánlási feladatokat a választással kapcsolatosan, melyet az elnökség egyhangúan elfogadott.

Pintér Nórát bízta meg az elnökség, a megyei ifjúsági feladatok ellátásával, melyet az elnök hölgy elfogadott. - Elmondta, hogy legfőbb célja a megye bármely pontjáról egyesületek tagjaiként nyilvántartott, és a polgárőr igazolvánnyal rendelkező fiatalokat összefogja, és őket egy csapattá kovácsolja. Szeretnék közösséget teremteni a megyében élő fiatalok számára.

A megyei polgárőr híradás felelősnek Csőke Zsoltot bízta meg az elnökség.

Az elnökségi ülést az elnök eredményesnek értékelte és megköszönte a résztvevők, segítő közreműködését.

Fotó és szöveg: Magyari Béla