II. Húsvéti fészekrablás Szentesen

2024.04.03

Húsvét vasárnap sem pihetek a Szentes Polgárőr Egyesület tagjai. "Szeretettel várunk Húsvét Vasárnap az OPEN Hotelbe, ahonnan izgalmas, térképes édességgyűjtő túrára indulhatsz Szentes utcáin!" Így szólt a felhívás a hotel eseményének első bejegyzéseként.

Mint azt megtudtuk a szentesi OPEN Hotel második alkalommal csatlakozott az országos kezdeményezéshez, mely eredetileg 2017-ben indult Solymárról.

Akik még nem ismerik ezt a szuper családi programot azok kedvéért röviden összefoglaljuk. A Fészekrakók feladata, hogy házuk vagy üzletük elé dekoratív nyuszi-fészket készítsenek, benne pedig húsvéti édességeket rejtenek el. A Fészekrablók pedig térkép alapján felkeresik a fészkeket, megcsodálják, lefotózzák azokat, majd választanak az ajándékokból és köszönőajándékkal viszonozzák a házigazda kedvességét.

A fészekrakók jutalma a készülődés, a készítés öröme és persze a cserébe kapott apróságok. Nagyon jó hangulatban telt a program. Voltak, akik locsoló verset mondtak és nem hagyták elhervadni a lányokat.

A programot 2 fő polgárőrünk felügyelte, akik személygépjárművel végig járták a fogadópontokat. Aktív érdeklődéssel figyelték a különböző fészekrakó megoldásokat. Jelző-figyelő járőrszolgálat közben a gyalogosok és kerékpárosok biztonságos közlekedésre is odafigyeltek. A szervezők hálásan megköszönték munkájukat.

Fotó: Paksi Anikó

Szöveg: ifj. Faragó János

Hírszerkesztő: Magyari Béla