Illegális migránsokat tartoztattak fel a polgárőrök a rendőrséggel együttműködve

2022.03.10

A rendőrséggel, a cseh rendőrökkel, (vendég polgárőrökkel a Gyöngyös Városi Közbiztonsági, a Jászjákóhalmai, a Tiszaföldvári, a Tiszafüredi, a Tiszavárkonyi és a Szentes polgárőr egyesületek), és a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával együttműködve szerda estétől csütörtökre virradóra 71 illegális migránst tartóztattak fel a Csongrád-Csanád megyei határszakászon.

A mai nappal a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület is megkezdi határvédelmi szolgálatát Magyarország déli határszakaszán a Tiszavárkonyi Polgárőr Egyesülettel közösen.

A rendőrség hivatalos oldalán írták 10-én reggel, hogy a Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei, a cseh rendőrökkel és a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával együttműködve 2022. március 9-én 22 óra és március 10-én 6 óra között négy csoportban, 71 illegális migránst tartóztattak fel Röszke és Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, afgán, indiai, marokkói és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Fotó: police.hu

Hírszerkesztő: Magyari Béla