Ismét eredményes szolgálat a határon

2022.10.02

Tovább segítik a hatóságok munkáját a polgárőrök a határvédelmi feladatok ellátásában

Ez a hétvége sem telt eseménymentesen a déli határszakasznál segítő polgárőrök életében. Szabó Lajos a Polgárőrség a Biztonságos Kübekházáért Egyesület tagja tájékoztatott minket arról, hogy az éjszaka folyamán, több helyszínen és eseménynél is segítették az intézkedő rendőrök munkáját.

Ahogy azt a polgárőrtől megtudtuk még éjfél előtt az 55-ös számú főúton egy furgonra lettek figyelmesek, mely az út melletti tisztáson állt, melyet több irányból erdős terület határol. A szolgálatot ellátó polgárőrök azonnal jelezték ezt a hatóság részére. Utóbb kiderült, hogy a furgonnal migránsokat szállítottak s a gépjármű, vélhetőleg, balesetet szenvedett, emiatt állt a jelölt területen. Az autóban több sérült személy is volt, akiket kórházba szállítottak. A helyszínen és a kórházban az Ásotthalom és Alsóváros Egyesületek tagjai is segítették a munkát, a rendőrség munkatársai irányítása alapján.

A szolgálat további részében, különböző helyszíneken, migránsokat tartóztattak fel az önkéntesek. A feltartóztatott személyek őrzésébe az Algyői Egyesület tagjai is bekapcsolódtak a reggel közeledtével.

Ezúton is köszönjük minden szolgálatot teljesítő polgárőr társunk munkáját és helytállását!


Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Horváth S. András