Itt a Nyár - Komplex baleset és bűnmegelőzési vetélkedő Mórahalmon

2021.06.14

A Mórahalmi Rendőrös részéről felkérés érkezett a polgárőrséghez, hogy a 6. osztályos diákok részére szervezett "Komplex baleset és bűnmegelőzési vetélkedő" sikeres lebonyolításában, partner vegyen részt. Polgárőrség nagy tisztelettel elfogadta a felkérést, hiszen lassan az iskolának vége és kezdődik a diákok számára a VAKÁCIÓ.

Dr. Pőcze Tünde c. r. őrnagy iskolarendőr koordinálásával a vetélkedő 2021. június 14-én került megrendezésre a Barmos György téren, valamint a Szent Erzsébet Gyógyfürdő területén. 

A vetélkedő során a csapattoknak több állomáson tartottak elméleti és gyakorlati bemutatót a nyár veszélyeiről, a rendőrség, a tűzoltóság, a mentők, úszómesterek és a polgárőrség tagjai. Polgárőrség állomáshelyén a "Baj esetén kérj segítséget a 112 segélyhívón" témakör bemutatása volt a feladat. Elmondható, hogy a diákok felkészültek voltak, tudták, hogy mikor, hogyan kell segítséget kérni és mik azok az alapinformációk, amiket mindenféleképpen elkel mondani a hívás során.

Köszönjük a megtisztelő bizalmat az iskolarendőr részéről, hogy ezt a témakört a polgárőrség mutathatta be. Vetélkedőn való részvétel nem csak a diákoknak, hanem a polgárőröknek is nagy élmény volt.

Szöveg és fotó: Sárközi László

Hír szerkesztő: Magyari Béla