Jubileumi jutalmakat adtak át Csongrád-Csanád megyében

2021.12.19

Több helyszínen jutalmazták a polgárőröket a hétvégén

A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, az eredeti tervektől eltérve, december 17-én és 18-án a megye több településén adott át jutalmat a polgárőr mozgalom tagjainak, a sok éves és eredményes munkájuk elismeréséül. A rendezvény Mórahalmon került volna megszervezésre, több mint 100 fő részvételével, ahol több illusztris személy tartott volna visszaemlékezést a polgárőrség 30 éves fennállásának alkalmából. Az ismét felerősödő járványhelyzet miatt, azonban a megyei vezetőség úgy döntött, hogy nem lenne szerencsés zárt térben egy ilyen létszámú eseményt megtartani, így a mellett döntöttek, hogy több településen, kisebb csoportoknak adják át az elismeréseket- mondta el Batiz István a szövetség elnöke.

Péntek délután Szegeden a Határrendészeti Kirendeltség udvarán került sor a jutalmak átadására, ahol a Szeged és környéki egyesületek tagjait fogadták. Szombaton, Makón, Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Csongrádon, Kisteleken és Mórahalmon várták az elnököt, aki megköszönte a polgárőrök munkáját. Az Országos Polgárőr Szövetség támogatásának köszönhetően 93 fő részére került átadásra elismerés.

Az elnök minden helyszínen beszélt arról is, hogy a járványhelyzet mellett továbbra is komoly feladat hárul a határmenti települések egyesületeire és kért mindenkit, hogy, amikor tudják, segítsék az érintett egyesületek munkáját.

A jubileumi elismerések átadása mellett, ahogy előző évben is, a több gyermeket nevelők részére ajándékcsomagokat adott át a megyei elnök.

Batiz István, elismerően szólt a megye polgárőreiről, akik erőn felül teljesítettek a 2021-es évben is. Áldott, Békés Karácsonyt és Eredményes, Sikerekben Gazdag Új Esztendőt Kívánt minden polgárőrnek és szeretteiknek.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Horváth S. András