Karácsonyra adományoztak Felgyőn

2020.12.28

A Felgyői Polgárőrségre nemcsak karácsonykor, hanem egész évben számíthat a lakosság. Felgyő óriási külterülettel rendelkezik, sok ember él tanyán, nehezen megközelíthető helyen. A polgárőrség egész évben segíti a nehéz helyzetben élő, lakótársainkat, házi orvoshoz, szakorvoshoz szállítás, bevásárlás, hivatali ügyek intézése.

Forgó István elnökhelyettes elmondta honlapunknak, hogy megköszönni minden önkéntes adományozónak, aki csatlakozott a "Karácsonyra szeretettel" felhívásunkra. Meghatódottan és nagy örömmel vette át mindenki a felajánlásokat. Voltak olyanok, akiknek már tavaly is vittünk adományt és nagyon szerényen mondták, hogy örültek mikor meglátták a polgárőr autót, mert tudták, hogy ismét kapnak valamit karácsonyra, hiszen az anyagi és egészségügyi helyzetük elég tragikus. A csomagok gyűjtése és kiszállítása a Felgyői Polgárőr Egyesület támogatásával és segítségével történik. Előszőr 2019-ben kértünk felajánlást, olyan Felgyői lakosok számára, akiknek a szerény jövedelmi lehetőségük miatt az ünnepi asztalra nem telik olyan bőségesen. Első alkalommal a karácsonyi asztalra saját magunknak főzött ételekből vittünk adagokat az általunk ismert szegényesebben élő lakótársainknak.

A vírus helyzet miatt 2020-as év ünnepi asztalára csak tartós élelmiszereket kértünk. A felhívás, hála a jószándékú adakozóknak mindkét évben minden várakozást felülmúlt. Örömünkre nagyon sok csomag összegyűlt, amelyet december 23-án és 24-én reggel eljuttattuk segítőimmel az előre megbeszélt kisgyermekes családoknak és rászoruló idős helyi lakosoknak, hogy az ünnepi asztalon már nagyobb lehessen a boldogság és az öröm.

A gyűjtésben és a szétosztásban a Felgyői posta helyi kézbesítője Jurka Peti és kislánya Borcsi volt segítségemre.

Hiszem, hogy a polgárőrök után a postás az az ember, aki szintén naponta találkozik az itt élőkkel és rálátással van az emberi sorsokra, ezért a rászorultságot szélesebb rálátással tudtuk megbeszélni.

Köszönjük a helyiektől a helyieknek tett felajánlásokat. Külön köszönjük annak az egy-egy Csongrádi és Bokrosi felajánlóknak, akik a mi kezdeményezésünket támogatták. Ismét bizonyítottunk, hogy ha kell, akkor össze tudunk fogni,- tette hozzá az elnökhelyettes.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla