Kerékpárok átadására került sor Csongrád-Csanád Vármegyében

2023.06.15

A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének székhelyén tizenhét darab kerékpár került átadásra a tagegyesületek részére

Az eseményt június 15-én, 11:00-kor nyitotta meg Batiz István, megyei elnök. A kerékpárok átadásán részt vett Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Dr. Róth Márton, Csongrád-Csanád Vármegye főispánja, Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Makra Péter alezredes, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Regionális Igazgatóságának munkatársa, Dr. Révész Szabolcs rendőr alezredes, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vezetője és Dr. Harkai István rendőr ezredes, a Csongrád- Csanád Vármegyei Rendőrfőkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese.

Batiz István a megjelent vendégek és polgárőrök köszöntését követően átadta Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőrfőkapitányság vezetőjének és Mihállfy Béla országgyűlési képviselőnek üdvözletét, akik egyéb hivatali elfoglaltsága miatt nem tudtak a rendezvényen megjelenni.

A megyei elnök elsőként Dr. Róth Márton főispánnak adta át a szót, aki köszöntötte a megjelenteket s elmondta, hogy a jelen lévő szervezetek, hatóságok tagjait közös cél vezérli, a jövőbeli munkához jó egészséget kívánt és megköszönte az eddigi és a jövőben végzendő munkát a polgárőröknek.

Dr. Harkai István rendőr ezredes a Vármegyei Főkapitányság nevében köszöntötte a jelen lévőket, s Főkapitány Úr üdvözletét is tolmácsolta a polgárőrök felé. A Vármegye közrendje és közbiztonsága témában a belterületek közbiztonságának fontosságát és a migrációval kapcsolatos feladatok ellátásnak szükségességét emelte ki. A kerékpárok kapcsán gratulációját fejezte ki és a polgárőrök munkáját megköszönve kívánt jó egészséget a további feladatellátáshoz.

Dr. Túrós András, beszédében elmondta, hogy majdnem minden a megyében, Szegeden történő technikai jármű átadáson részt vesz, melynek számos oka van, de ezek közül a legnagyobb az, hogy ahányszor csak lehet, mindig meg kell köszönni a Csongrád-Csanád Vármegyei polgárőröknek mindazt a munkát, melyet az országhatár védelme érdekében évről-évre kifejtenek. Kiemelte, hogy a határvédelmi szolgálatok országos szinten is elismertek, minden megye büszkén tekint Csongrád-Csanád Vármegyére és az ott tevékenykedő polgárőrökre, ahogy igaz ez a szomszédos Bács-Kiskun Vármegyére is.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke köszönetet mondott a rendőrségnek, a rendőrség országos vezetőjének, az Országos Balesetmegelőzési Bizottságnak, akik már tíz éve, éves szinten 50 milliós támogatást biztosítanak arra, hogy a polgárőr egyesületek részére kerékpárok, segédmotoros kerékpárok kerüljenek beszerzésre, hogy ezáltal is javuljon az egyesületek szolgálat ellátó képessége, mobilitása. A kerékpáros szolgálatok előnyeként említette, hogy nem kell cégautóadót fizetni, nincs üzemanyag költsége, környezetbarát és egészséges közlekedés forma. Kiemelte, különösen nagyra értékeli, hogy ezzel a szolgálatellátási formával nagyobb lehetőség nyílik közelebb kerülni a lakossághoz, közvetlen kapcsolatot lehet tartani az emberekkel. Hozzászólásában elmondta, hogy büszkének és hálásnak kell lennünk, mivel a rendőrség, mint stratégiai partner folyamatosan gondoskodik, nem csak szakmailag, képzésekben, hanem technikai és egyéb eszközökkel is, hogy a polgárőrség hatékony legyen.

A beszédeket követően ünnepélyesen átadásra került a 17 darab kerékpár.

A kerékpárokon túlmenően Túró István, a Röszkei Polgárőr Egyesület elnöke és Dékány Péter, a Kisteleki járási koordinátor laptopot vehettek át az OPSZ elnökétől.

A Közlekedéstudományi Intézet támogatásával elemlámpák és láthatósági mellények beszerzésére is sor került, melyek a CSCSMPSZSZ tagszervezetei között kerülnek szétosztásra.

Az esemény zárásaként a kerékpárok szemléjére került sor. Az elmúlt években 7 alkalommal, 108 darab kerékpárt adtak át a vármegyében működő egyesületeknek.

Hírszerkesztő: Horváth S. András

Fotó: Magyari Béla