Keresőlámpák átadása a Határvédelmi Polgárőröknek !

2021.01.08

A Schengeni határ déli viszonylataiban megnövekedett az illegálisan érkező külföldiek száma, a Határvédelmi Polgárőröknek a határterületen kiemelkedő feladata a migráció elleni fellépés segítése, az ott élő lakosság biztonságérzetének szavatolása. A Rendőrség kérésére napi rendszerességgel vesznek részt határsértők elfogásában, keresésében kutatásában. Az Ó évben közel 150 000 óra szolgálatot teljesítettek és több mint 1 000 tiltott határátlépést elkövetett személy elfogásában vettek részt, nyújtottak segítséget.

Az OPSZ Határvédelmi Polgárőr Tagozata a meglévő technikai eszközök mellett szükségesnek tartotta nagy teljesítménnyel bíró lámpák biztosítását az aktív migrációs irányokban határvédelmi feladatot ellátó polgárőröknek.

Tagozat biztosított 10 db nagy teljesítménnyel bíró EM PRO fémházas (ipari kategóriájú) LED lámpákat, valamint 20 db LED lámpát, melyet Bács-Kiskun megyében Csorba Sándor Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese a Tagozat elnöke , Csongrád Csanád megyében Batíz István Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a Tagozat elnökhelyettese, Baranya megyében Cseh László a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a Tagozat elnökhelyettese, Békés megyében Turcsán István Egyesületi elnök a Tagozat elnökségi tagja adtak át.

Az átvétel kapcsán Túró István a Röszkei PolgárőrEgyesület elnöke a tagozatban lévő szervezetek nevében is köszönetet mondott a technikai eszköz biztosításáért. Úgy nyilatkozott, hogy a határ menti egyesületek tevékenységének végzése során igen nagy segítség számukra. A lámpa nagy teljesítménye miatt a migráció elleni küzdelemben, a kutatások során rendkívül jól tudják majd használni.

Lemle Zoltán a Dunafala Polgárőr Egyesület elnöke megerősítette az előzőeket, köszönte az eszközöket, melyeket a gyakori kutatások során jól tudnak hasznosítani.

Írás: Csorba Sándor a Tagozat elnöke.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla