Két szolgálati gépjárművet kapott a Hódmezővásárhelyi Polgárőrség

2019.09.29

A Vásárhelyi Polgárőrség két szolgálati gépjárművet kapott. Egyet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól szeptember 25 én, egyet pedig a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatától a polgárőrség feladatainak támogatása céljából.

A gépjármű ünnepélyes átadására szeptember 29-én, Kútvölgyön rendezett Kukorica Fesztiválon került sor.

Dr. Márki-Zay Péter polgármester az átadó ünnepségen elmondta, hogy a közelmúltban az önkormányzat 30 millió Ft összegű támogatást nyert elektromos üzemű gépkocsik vásárlására, így az eddig a közterület-felügyelők által használt Renault Clio típusú gépkocsit az önkormányzat át tudja engedni a polgárőröknek. Hódmezővásárhelyen 47 polgárőr tevékenykedik, ebből 22 fő külterületen végzi a közösség számára igen hasznos bűnmegelőzési tevékenységet. Az önkormányzat fokozottan támogatni kívánja a külterületek közbiztonságának javítását, ezért ez a gépkocsi is a város külterületén fogja a polgárőröket segíteni.

A polgármester megköszönte valamennyi polgárőrnek, különösen Szula Ferencnek, a Hódmezővásárhelyi Polgárőr Egyesület elnökének a munkájukat, ezt követően a gépkocsit ünnepélyesen átadta Szula Ferenc elnöknek és a jelen levő polgárőröknek.

Az elnök elmondta így az egyesület három szolgálati járművel rendelkezik. Ebből egy jármű a Szikáncsi városrészben, egy jármű az Erzsébet városrészben és egyel, pedig város utcáin teljesítenek szolgálatot a polgárőrök.

Fotó: Szabó Márton

Forrás Magyari Béla