Kórházi ágyán kapott Polgárőr Arany Érdemkeresztet Simon Szilveszter

2023.06.03

Péntek délután a deszki kórházban tüntette ki Simon Szilvesztert, Kübekháza díszpolgárát, a kübekházi polgárőrség elnök-helyettesét a "Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatával" Batiz István, a szövetség megyei elnöke.

A titokban szervezett kórházi ünnepségen jelen volt Tóth Sándor, a kübekházi polgárőrség elnöke és a helyi szervezet néhány tagja, Molnár Róbert polgármester, Kucsera Istvánné alpolgármester, valamint Balázs Erika, a kitüntetett lánya.

Simon Szilveszter 26 évig volt Kübekháza körzeti megbízottja, majd 2004-ben alapítója és azóta elnök-helyettese a falu polgárőrségének.

Batiz István megyei polgárőr-elnök az érdemkereszt átadása előtt, rövid, méltató beszédében a kitüntetett közel két évtizeden át tartó, folyamatos, szolgálatkész tevékenységét emelte ki, amely érdemessé tette a legrangosabb elismerés viselésére.

Molnár Róbert polgármester "felbecsülhetetlen értékű szolgálatnak" nevezte mindazt, amit Veszter bácsi rendőrként, majd a helyi polgárőrség 19 évvel ezelőtti alapítójaként, legaktívabb tagjaként, Kübekházáért odaadóan végzett. – Az ilyen, önmagáról is lemondani kész élet, nem hiába való. Ez a valódi közszolgálatiság, amely nekünk is, és mindazok számára példamutató, akik a helyi közösségeinkért és a hazánkért valóban, komolyan, és önzetlenül tenni szeretnének! – tette hozzá a kübekházi polgármester.

A köszöntőket követően az alpolgármester a Kübecker Manufaktur ajándékaként Veszter bácsi kedvenc bécsi szeletét adta át, majd jókívánságaikkal halmozták el a jelenlévők a meghatódott ünnepeltet.

Simon Szilvesztert eredetileg május 13-án, Budapesten, Dr. Túrós András az Országos Polgárőr szövetség elnöke tüntette volna ki, ám azon a napon váratlanul rosszul lett, azóta is kórházban ápolják.

Forrás: Kübekháza Hírszolgálat

Hírszerkesztő Magyari Béla