Környezet- és természetvédelmi oktatás a polgárőröknek

2023.09.24

A Csongrád- Csanád Vármegyei Polgárőr Szövetség megbízásából a polgárőrség környezet- és természetvédelmi feladatainak segítése érdekében, a megyei egyesületek számára oktatást szervezett a makói Marosmenti Polgárőr Egyesület, szeptember 23-án.
Az oktatáson 53 fő jelent meg, köztük Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke Batíz István is.

A találkozó Seres Tibor vízépítő mérnök előadásával kezdődött, aki természetvédelem és vízgazdálkodás témakörben tájékoztatta a polgárőrség megjelent tagjait.
Bevezetőjében makói lakosként megköszönte a Marosmenti Polgárőr Egyesület városi rendezvényeken nyújtott áldozatos munkáját, valamint az Alsó- Tisza- vidéki Vízügyi Igazgatóságnak nyújtott polgárőri segítséget.

Negyedórás szünet után a Balla Tihamér a Körös Maros Nemzeti Park makói tájegységének természetvédelmi őrkerület-vezetője tájékoztatta a kollégákat a Nemzeti park, és a természetvédelmi őrök munkájáról, tevékenységi területeiről.

Az utolsó blokkban Bartos Zsuzsanna a Csanádalberti Polgárőr Egyesület elnöke mutatta be az állatvédelem frontvonalbeli helyzetét, osztotta meg gyakorlati tapasztalatait, és mutatott be követendő jó együttműködési gyakorlatokat civil szervezetekkel, így mutatva irányt a polgárőröknek jövőbeni feladataik ellátásában.

A rendezvényen megjelent polgárőr egyesületek: AlgyőI Faluvédő Polgárőr Egyesület, Apátfalva Polgárőr Egyesület, Csanádalberti Polgárőr Egyesület, Dóci Polgárőr Egyesület, Domaszéki Polgárőr Egyesület, Hódmezővásárhelyi Polgárőr Egyesület- Szikáncs, Királyhegyesi Polgárőr Egyesület, Kiszombori Polgárőr Egyesület, Makó Polgárőr Egyesület, Marosmenti Polgárőr Egyesület, Nagyéri Polgárőr Egyesület, Pitvaros Polgárőr Egyesület, Polgárőrség a Biztonságos Kübekházáért Egyesület, és a Szeged-Belvárosi-Móravárosi Polgárőr Egyesület.

Szöveg: Bartos Zsuzsanna

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla

-