Köszönet a polgárőröknek!

2022.11.29

A Tiszaszigeti Polgárőr Egyesület egy éves - kovid okozta- kényszerű szünetet követően a hétvégén már megtarthatta hagyományos Szigeti "polgárőr bál" elnevezésű rendezvényét.

Amikor több mint húsz éve megalakult az egyesület célul tűzték ki, hogy a településen élő családok biztonsága érdekében önkéntes munkát vállalnak, segítik rendezvények lebonyolítását.

Fereczi Ferenc polgármester középen
Fereczi Ferenc polgármester középen

Akkori vállalásaikat ma is betartják, íme egy rövid összegzést a teljesség igénye nélkül: őszi iskolakezdések idején biztosítani a gyermekek biztonságos közlekedését, migráció megakadályozása érdekében határ menti szolgálat, drónos segítség a határvédelemben, sport és közösségi rendezvények biztosítása, Mindenszentek idején temető rendjének felügyelete, szociális tűzifa családokhoz való eljuttatásának segítése, Kovid idején segítségnyújtás pl. ebéd kihordás, betegek rendelőbe történő szállítása, rendszeres járőrszolgálat a település közigazgatási területén és még lehetne sorolni.

A felsorolásból is látszik, hogy számukra mennyire fontos, hogy Tiszasziget és Térvár minél élhetőbb, biztonságosabb legyen az itt családok számára. A közösségért végzett munkájukat Lakóközösségünk nevébe, ezúton is szeretném megköszönni!

Szöveg: Ferenczi Ferenc polgármester

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla