Köszönet a vendég polgárőröknek

2022.03.10

Déli határszakaszra érkező megerősítő polgárőrök nagy segítséget és támogatást jelentenek a helyi polgárőr egyesületek számára. Az elmúlt, időszakban jól együttműködtek a mélységi, valamint a helyi polgárőr tagok is.

Több sikeres feltartoztatásban dolgoztak össze a rendőrség rányitása alatt. Ország más területéről érkező polgárőrök jelentős része, már rendelkezik helyismerettel, hiszen 2016-tól folyamatosan visszajárnak és segítik a helyi egyesületek munkáját a migrációs feladatok ellátásában.

A helyismeretre jó példa, hogy 2022.03.09-én éjszaka Kecse László a Tiszaföldvári polgárőr egyesület elnöke koordinálta a rendőrséggel közösen a szolgálatban lévő összes polgárőr egységek mozgását.

A Mórahalmi Polgárőrség elnöke elmondta, hogy az évek alatt több polgárőrrel baráti viszony alakult ki. Bármikor, bármilyen feladatban számíthatnak egymás segítségére, támogatására. Jelenleg a migrációs nyomás miatt jöttek ismét segíteni a polgárőr egyesületek és a tagjaik.

Sárközi László elnök elmondta, hogy nem csak az illegális határátlépő személyekkel kapcsolatos feladatokban számíthatnak a polgárőrök segítségére. Mai napon egy kazánházban keletkezett tűzesetnél segítettek a polgárőrök (Rákóczifalva) a helyszín biztosításában.

Nagy tisztelettel köszönőm minden egyesületnek, polgárőr tagoknak és családtagjaiknak, hogy ismét számíthatunk az önzetlen segítségre, amit Mórahalom Városának nyújtanak - fejezte ki köszönetét a mórahalmi polgárőr egyesület elnöke.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla