Közgyűlést tartott a Szentes Polgárőr Egyesület

2024.03.23

Faragó János elnök úr köszöntötte a meghívott vendégeket, Batiz Istvánt a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökét, Kun József rendőr alezredest, a Szentesi Rendőrkapitányság vezetőjét és az egyesület tagjait. Majd felkérte Paksi Anikó elnökhelyettes asszonyt a közgyűlés levezető elnökének.

Elsőként a 2023-as év eseményeinek beszámolója volt napirendi pont, ahol elhangzott, hogy az Egyesület több mint 10 000 órát töltött szolgálatban. Itt szó esett több nagyobb városi rendezvényről, amely 8-15 fővel került lebonyolításra. Melyhez volt, hogy a térség egyesületei nyújtottak segítséget, hiszen jó a kapcsolat és kölcsönös az együttműködés.

Ezután a 2024-es év tervei, feladatai kerültek felsorolásra, elfogadásra. A folytatásban a 2023-as év pénzügyi részletes beszámolója hangzott el. A befolyt összegek a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségétől, Szentes Város Önkormányzatától, képvislőktől, magánszemélyektől és pályázati pénzekből adódnak össze. Ezúton is köszönetet mondtak a támogatásokért. A 2024-es évre is vannak már felajánlások, a tervezetben már ezzel kalkuláltak.

Szabó Zoltán a Szentes Polgárőr Egyesület titkára felszólalásában elmondta, hogy milyen változásokat hozott a Polgárőr törvények módosítása. Továbbá kérte, hogy mindenki nyilatkozzon, hogy milyen jellegű szolgálatot áll módjában vállalni az idei évben a szolgálat szervezés megkönnyítése érdekében.

A folytatásban Kun József rendőr alezredes, a Szentesi Rendőrkapitányság vezetője szólalt fel. Elmondta, hogy 2005 óta van összeköttetésben a Szentes Polgárőr Egyesülettel. Megköszönte a polgárőrség munkáját és üdvözölte, hogy a Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesülettel, illetve a szomszédos egyesületekkel ilyen jó a kapcsolat. Majd biztosította az egyesületet támogatásáról és szakmai segítség nyújtásáról.

Végül Batiz István a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke köszönte meg a meghívást. Jó munkát kívánt az év további részére, ami nem lesz kevesebb mint az előző évben volt. Sőt felhívta a figyelmet, hogy a választások miatt több megkeresés is várható.

Zárásként pedig Faragó János elnök úr megköszönte mindenkinek az együttműködést és a részvételt a közgyűlésen.

Kép, szöveg: ifj. Faragó János

Hírszerkesztő: Magyari Béla