Közgyűlést tartott a Szeri Polgárőr Egyesület

2021.10.10

Október 2-án tartotta közgyűlését a Szeri Polgárőr Egyesület a helyi Rendezvényházban

Mucsi Antal egyesületi elnök köszöntötte a megjelent vendégeket és polgárőröket. Az eseményen megjelent, Batiz István, a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Makra József polgármester, Kiss Gergő rendőr őrnagy, a Kisteleki Rendőrkapitányság rendészeti osztályának vezetője és Antal Imre plébános.

Az elnök ismertette az egyesület 2020. évi beszámolóját, hangsúlyozta, hogy szerencsére nem volt komolyabb bűncselekmény a faluban és a tanyavilágban, ami nagymértékben köszönhető a rendszeres járőrözéseknek. Alapszabályukból adódóan elsődleges a település közbiztonságának megóvása, erősítése, intézmények, gazdasági egységek, valamint a magántulajdon védelme. A lakosság szolgálatában igyekeznek a vállalt feladatokat elvégezni. Jó a kapcsolatunk a megyei polgárőr szervezettel, a lakossággal, intézményekkel és más civil szervezetekkel, valamint a község önkormányzatával is. A rendőrséggel folyamatosan együttműködve végzik feladataikat. A Szeri Polgárőr Egyesület jelenleg 12 fővel, zökkenőmentesen tud működni. Az elmúlt esztendőben a szolgálat összesen 2167 órát tett ki. A 2020-as évben a rendezvények száma csökkent, az ezekkel kapcsolatos biztosítási teendőket, a pandémiás helyzet miatti feladatok váltották fel. Ezt követően a 2021-es év terveit ismertette az elnök, majd a vendégek hozzászólásai következtek.

Kiss Gergő rendőrőrnagy, rendészeti osztályvezető elmondta, hogy nagyon jó az együttműködés a rendőrség és a polgárőrség között. Nagyon örül annak, hogy a Szeri Polgárőrség és a körzeti megbízottak nagyon jól együtt tudnak működni.

Batiz István CSCSMPSZSZ elnöke elmondta, hogy lehetőségeik szerint támogatják a megye egyesületeit, köztük a Szeri Polgárőr Egyesületet. Megköszönte a jubileumi polgárőr nap előkészületi munkálataiban való részvételt. Mucsi Antal elnök jövőre vonatkozó terveit nagyon jónak találta.

Makra József polgármestermegköszönte a polgárőrök önzetlen munkáját és biztosította őket a támogatásukról. Az önkormányzat maximálisan próbálja segíteni a polgárőrség munkáját, úgy erkölcsi, mint anyagi szinten. Szűkös anyagi lehetőségeihez mérten kiemelten támogatja munkájukat, mivel tudják, hogy az üzemanyag nem olcsó és a járőrözésekre a gépkocsikat tankolni kell.

A rendezvény zárásaként egy ízletes vacsorát fogyaszthattak el a vendégek és a megjelent polgárőrök.


Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Horváth S. András