Közgyűlést tartottak csanyteleken a polgárőrök

2020.07.27

Július 26-án vasárnap tartotta évértékelő közgyűlését a Csanyteleki Közhasznú Polgárőr Egyesület a faluházban.

Bernát János elnök köszöntötte a polgárőröket és hozzátartozóikat és a meghívott vendégeket.

Az egyesületet megtisztelte jelenlétével, Bértes Mariann alpolgármester asszony, Magyari Béla a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség tiszteletbeli elnöke, Kun József r.alezredes a Csongrádi Rendőrkapitányság vezetője, Magony István r. alezredes a Csanyteleki Rendőrőrs parancsnoka, Petrity Rudolf a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség szakmai alelnöke, Járási koordinátor és a szomszédos települések polgárőr egyesület képviselői, vezetői.

Ezután Bernát János elnök beszámolója következett a 2019-as évről. Kiemelte, hogy tevékenységüket a jogszabályoknak, az országos és megyei irányelveknek megfelelően, és együttműködő partnereikkel meghatározottak szerint végezték. Jó kapcsolatot ápolnak a településen működő civil szervezetekkel, az önkormányzattal és a lakossággal, továbbá a Csongrádi Rendőrkapitánysággal is példa értékű a kapcsolatuk. Az elnök elmondta még, hogy az év során a coronavirus a településen a polgárőreinek is külön feladatot adott. A település önkormányzatának kérésére vettek egy kihangosító berendezést, amellyel folyamatosan tájékoztatták a lakosságot a kialakult helyzetről. A tájékoztató anyagot a polgármester úr biztosította. Ezen felül az idős embereknek ételt is szállítottak ki. A közös szolgálatok a 2019-as évben elsősorban a közös szolgálatok ellátására összpontosultak. Önálló kerékpáros szolgálatot is láttak el a nyári időszakban. Elmondta még, hogy az egyesületük részt vesz 6 fővel és különböző technikai eszközökkel a Csongrád Járási mentőcsoportban is. A csoport vezetését Nagy Sándor a korábbi elnök végzi. Az iskolai polgárőr csoport továbbra is működik. Halottak napjakor vigyázták a temetőt és az oda látogatók gépkocsijaira is felügyeltek.

A közgyűlés elfogadta az elnök, a felügyelő bizottság elnök és a pénzügyi beszámolót, és a 2020 évi pénzügyi tervet és a feladatokat.

Bértes Mariann alpolgármester asszony hozzászólásában megköszönte az egyesület elnökének és tagjainak az eddig végzett munkáját. Kihangsúlyozta, hogy a polgárőrség munkájára a településnek szüksége van, eddig is támogatta az önkormányzat az egyesületet a lehetőségek figyelembe vételével és ezután is támogatni fogja. Hozzátette, a település lakosságának biztonságérzetének növelése érdekében a polgárőrök sokat tesznek.

Ezután Kun József a Csongrádi kapitányság vezetője értékelte az együttműködést, és kifejezte, hogy a település biztonságának elősegítésében a körzeti megbízott mellett fontos szerepe van a polgárőröknek is. Megköszönte a közös szolgálatokat, és kérte, a jövőben is egyeztessék a szolgálatokat és segítsenek a rendőrségnek a lehetőségek függvényében.

Magyari Béla tiszteletbeli elnök megköszönte az egyesület tagságának elmúlt évi munkáját. Gratulált az egyesületnek az eredményes munkavégzésben elért eredményekhez. Hozzátette, hogy előrelépés tapasztalható a kommunikációs tevékenység területén is.

Ezt követte az elismerések átadása, amelyet Bernát János elnök és Magyari Béla tiszteletbeli elnök adott át a polgárőrnek.

Befejezésként következett az estebéd, amely fehér asztal mellett folyt, ez után baráti beszélgetés következett.

Fotó és forrás: Magyari Béla