Közös határvédelmi szolgálat Mórahalom

2023.08.15

2023. augusztus 15-én, délelőtt megerősített közös szolgálat lett végrehajtva Mórahalom közigazgatási területén.

Megerősített szolgálatban a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei, Külföldi kontingens járőrei, Katasztrófavédelem drónos egysége, valamint a Mórahalmi mezőőrök és az Országos Polgárőr Szövetség - Határvédelmi Polgárőr Tagozattól a Mórahalmi polgárőrök vettek részt az akcióban.

Több ilyen megerősített közös szolgálat lett már végrehajtva az elmúlt évek során.

Összeszokott csapatmunkának ismét meg lett az eredménye, hiszen több csoportban, összesen 105 fő illegális bevándorló került feltartóztatásra az megerősített szolgálat ideje alatt.

A feltartóztatott illegális bevándorlók ellenőrzésük során személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szolgálat végén a rendőrség munkatársai megköszönték a polgárőröknek a munkájukat.

A külföldi kontingens rendőrei, elismerésüket fejezték ki a Határvédelmi Polgárőröknek, hogy szakmailag felkészültek és a határvédelmi feladatokat magas színvonalon látják el a rendőrökkel közösen, vagy önállóan.

Köszönjük az elismerő szavakat és az "ajándékokat", amelyekkel elismerik a polgárőrség önkéntes szolgálatellátását - mondta el Sárközi László a helyi polgárőrség elnöke.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla