Közös munkát értékelték a rendőrkapitányságon

2019.02.28

A Szegedi és Mórahalmi járásban lévő Polgárőr Egyesületek elnökeivel, közös megbeszélést tartott, Szilassi-Horváth Jenő r. ezredes a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság mb. megyei rendőrfőkapitány-helyettes (rendészeti igazgató) és Virág János r. alezredes a Szegedi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályvezetője február 27-én a főkapitányság tanácstermében.
A megbeszélésen részt vettek ezen kívül a rendőrőrsök parancsnokai, Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, a Makói és Hódmezővásárhelyi járások polgárőr vezetői.
Virág János r. alezredes köszöntötte a megjelenteket és ezután a megbeszélésen értékelte és bemutatta a 2018 évi együtttöltött időszakban eltöltött közös munka eredményeit és a bekövetkezett változásokat is. Kihangsúlyozta, hogy a polgárőrökkel a kapcsolat nagyon jó, és a kérésnek megfelelően mindig rendelkezésre álltak, ha szükség volt rájuk a közrend megóvása érdekében. Rengeteg rendezvény biztosításában vettek részt a polgárőrök. Szívesen vesznek minden segítséget, ha a polgárőrök segíteni akarnak, tiszteletben tartva az önkéntes munka jelentőségét.
Szilassi-Horváth Jenő r. ezredes a megbeszélésen felvázolta az elképzeléseit az elkövetkező időszak rendőri munkájáról, valamint arról is beszélt, hogy a közrend és a közbiztonság megóvása érdekében milyen kapcsolatot kíván létrehozni a polgárőr egyesületekkel. Végül megköszönte a polgárőrség segítségét, amit rendőrségnek nyújtottak.
Batiz István elnök a polgárőrség nevében gratulált a főkapitány-helyettesnek a kinevezéséhez. Kérést fogalmazott meg a főkapitányság felé egy közös vezetői értekezlet megtartására, ahol a megyei szövetség elnöksége és a járási koordinátorok valamint a felügyelőbizottság tagjai vennének részt.

Ezután az osztályvezető és az őrsparancsnokok megköszönték a polgárőröknek a végzett munkát.

A polgárőr vezetők a megbeszélés végén kötetlen formában kérdezhettek a rendőrség munkatársaitól.

Kép és forrás: Magyari Béla