Közös szolgálat a déli határszakaszon

2020.11.13

A röszkei és a mórahalmi határvédelmi tagozat polgárőrei bebizonyítottak, hogy számíthatnak egymás segítségére. A két egyesület elnöke napi szinten beszélnek egymással.

Tájékoztatják egymást az éppen aktuális migrációs helyzetről. Szolgálatok során a polgárőrök és az egyesületi elnökök a rendszeresített EDR rádión tartják a kapcsolatot. Ennek köszönhetően, esemény esetén gyorsan tudnak reagálni és az adott területre csoportosítani, összevonni a két település szolgálatban lévő polgárőreit. Rendőrséggel a közös szolgálatellátások nagyon jók, együttműködésük kiváló, mondta el Sárközi László a mórahalmi polgárőr elnök.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a polgárőrökkel együttműködve 2020. november 10-én reggel egy határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén. November 12-én délután 18 óra 35 perckor két határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén.

A két eset ellenőrzése során a férfiak Szír illetve Afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla