Közös szolgálat röszkei határszakaszon

2020.10.16

Határsértőket tartóztattak fel a rendőrséggel közös szolgálatban az OPSZ Határvédelmi Tagozat tagjai. A Röszkei Polgárőr Egyesület és a Szentesi Polgárőr Egyesület közös szolgálatot láttak el a röszkei határszakaszon október 16-án.

Túró István elnök elmondta, hogy a szentesi polgárőrökkel és a rendőrséggel közös szolgálatot láttak el. A délelőtti órában az élő Tisza árterében észlelték, hogy idegenek mozogtak. A polgárőröknél levő hő kamerával figyelték az árteret, majd észlelték, hogy több ember van az ártérben. Összesen 9 fő elfogásában segítettek a polgárőrök.

Gilinger István a Szentesi Polgárőrség elnöke elmondta, hogy a közös szolgálatot jónak tartja, hiszen a szolgálat alatt segítettek a migránsok elfogásában.

A rendőrök az ellenőrzésük során megállapították, hogy a migránsok személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét-hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a határsértőket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla