KTI támogatása a Hódmezővásárhelyi Általános iskolának

2024.02.27

Az Országos Polgárőr Szövetség a Közlekedéstudományi Intézet támogatásával az általános iskolások részére kiírt közlekedésbiztonsági képzés megvalósítására kiadott pályázati összegből kerültek átadásra közlekedés felkészítésére szemléltető anyagok.

Hódmezővásárhelyen Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában közlekedésre történő felkészítést tartott a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége támogatásával 2 napon összesen 5 alkalommal 174 tanuló részére Tokovics Attila polgárőr.

Batiz István megyei elnök az iskola udvarán tartott ünnepségen adta át Dr. Magyar Andrea igazgató nőnek a közlekedést segítő szemléltető agyagot az iskola részére február 27 – én délelőtt.

"Az igazgatónő készségesen hozzájárult, hogy ezen képzéseket ebben az iskolában tartsuk meg. Bízom benne, hogy eredményesen került végrehajtásra és egy – egy szituációban felrémlik bennetek a helyes magatartási forma. A szülők, a tanárok számára rendkívül fontos, hogy balesetmentesen érjetek az iskolába, illetve haza az otthonokba, ezért kérlek benneteket, hogy a városi forgalomban rendkívül figyelmesen és körültekintően közlekedjetek." – mondta beszédében Batiz István elnök

"Annak érdekében, hogy a megszerzett ismereteitek szinten tartásra kerüljön a közlekedésbiztonságát elősegítő láthatósági mellényeket, illetve jólláthatósági fényvisszaverő szettet adunk át részetekre. Játékos formában mélyíthetitek a KRESZ tudásotokat, amihez társas- és kártyajátékok nyújtanak segítséget",- tette hozzá az elnök.

Dr. Magyar Andrea igazgató nő megköszönte a polgárőrségnek, hogy az ő iskolájukra esett a választás a közlekedés képzése terén. A kapott segédanyagokat az iskola könyvtárában helyezik el, és itt a diákok hozzáférnek a könyvtár nyitvatartása alatt.

Szöveg és fotó: Magyari Béla