Külterületekre is figyelnek a vásárhelyi polgárőrök

2019.01.10

A szokatlan hideg időjárásban is fontos, hogy odafigyeljünk egymásra - vallják a hódmezővásárhelyi polgárőrök.

A polgárőr egyesület tagjai a téli időszakban kihasználják az időjárás adta lehetőséget, és a település belterülete mellett a külterületeken és a Tiszai Holt-Ág Mártélyi üdülő területén is megelőző szolgálatokat végeznek. Az ilyenkor elhagyatott telkekhez tartozó hétvégi házakra és a tanyákra is ráfigyelnek. A külterületen élő idős emberekre is oda figyelnek, ha szükséges segítenek.

Szula Ferenc elnök elmondta, hogy a szolgálat ideje alatt szemrevételezik az üresen álló épületek nyílászáróit, zárjait, idegenkezűség, erőszakos behatolás nyomait keresve. Nagy figyelemmel nézik a kéményeket és ahol nem füstöl, akkor oda bekopogtatnak, és ha kell, akkor tűzifát vágnak. Emellett az illegális szemétlerakások észlelése is hozzátartozik az ellenőrzésekhez. Abban az esetben, ha indokolatlan változást vélnek felfedezni a portákon, vagy az oda vezető utak mentén, értesítik a tulajdonost és a rendőrséget.

Munkájuknak köszönhetően, így a tanya és hétvégi ház tulajdonosok is nyugodtabbak lehetnek tudván, hogy vannak polgárőrök, akik odafigyelnek távollétükben a magára hagyott ingatlanokra is. De ők járőröznek Kishomokon, illetve Erzsébeten, és odafigyelnek a kútvölgyi és a szikáncsi tanyavilágra is, tette hozzá az elnök.

Fotó: Czakó László

Hírszerző: Magyari Béla