Lovaskocsin járta Ópusztaszert a Mikulás

2023.12.10

Több mint 100 ajándékcsomagot, plüss játékot vittek el a gyerekeknek és időseknek egy lovascsalád és a polgárőrök szervezésében december 9-én.

Jön a Mikulás! Itt a Mikulás! – szólt a hordozható hangosbemondó szombaton Ópusztaszeren. Nem tréfa volt a sok-sok helyzetjelentés, ugyanis tényleg a Mikulás járta a falu utcáit, mégpedig lovaskocsival.

A fehérszakállú öreg a krampuszainak a kíséretében utazott, és állt meg sok-sok helyen a faluban: gyerekeknek, időseknek vittek ajándékcsomagokat. A bakon a kocsis mellett ott ült a helyi polgárőrség vezetője, aki nem csak a Mikulás érkezését kürtölte világgá, hanem a biztonságos közlekedésre is ügyelt közben.

Egy új kezdeményezést indított el ugyanis Tanásziné Erős Erika férjével, és az ópusztaszeri polgárőrséggel közösen, mégpedig azt, hogy Mikulás alkalmából lovaskocsival juttatják el az összegyűjtött ajándékokat a gyermekeknek és az időseknek, vagy azoknak a gyerekeknek, ahol külön kérték ezt.

Nagy örömmel fogadták a jelenlétünket., nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is meghatódnak, őket is örömmel, vidámsággal töltötte el a Mikulás és a krampuszok megjelenése.

Hagyománnyá szeretnénk tenni ezt is a faluban, csakúgy, mint a lovasnapot – tudtuk meg Mucsi Antaltól a polgárőrség elnökétő, a Mikulás közvetlen segítőjétől, aki a szervezők nevében megköszönte azt a sok-sok ajándékot is, melyet a falu polgármesterétől, az önkormányzattól és a támogatóktól kaptak.

Forrás: kistelekjárás.hu /Sándor Attila/

Hírszerkesztő: Magyari Béla