Már varrják az új apátfalvi polgárőr elnök formaruháját

2019.03.11

Sókiné Kubinyi Évát választotta elnökének a legutóbbi tisztújító ülésén az Apátfalvi Polgárőr Egyesület. Az új elnök asszony a helyi önkormányzat pénzügyi csoportvezetőjeként vonult nyugdíjba. Szervezőképességét az egyesület élén kívánja kamatoztatni.


- Miért lett polgárőr egy pénzügyes? - kérdeztem Sókiné Kubinyi Évától.

- Jó kérdés. Mivel 2015 szeptemberében nyugdíjba mentem, úgy gondoltam, mivel most már rendesen van szabadidőm, szeretnék együtt tevékenykedni a fiúkkal. Ugyanis nagy szükség van a faluban a polgárőrökre. Van egy kis visszatartó ereje a polgárőrségnek, ha látják a faluban cirkálni őket.

- Pontosan hogyan kerül közéjük?

- Miután a régi könyvelő már nem vállalta az egyesült könyvelését, Varga Misi akkori elnök kért fel, hogy vegyem át én ezt a munkát. De akkor lépjek is be a polgárőr egyesületbe, így 2016-ban lépem be közéjük.

- Hogy sikerült annyira elnyernie a 45 fő polgárőr bizalmát, hogy nemrégiben szinte ellenszavazat nélkül választották elnökükké?

- A Misi kért fel rá. De először féltem a jelöléstől, nem tudtam, hogy a fiúk mit szólnak majd hozzá, elfogadnak-e. Nagyon úgy néz ki, hogy igen, a tisztújító ülésen jelenlévőktől talán egy szavazatot nem kaptam meg. Úgy érzem, hogy jó a kapcsolat köztem és a tagság között.

- Említette, hogy könyvelőként kapcsolódott be az Apátfalvi Polgárőr Egyesület munkájába, majd maga is belépett tagnak. Ez azt jelenti, hogy részt vett a járőrözésekben?

- Járőrözni nem jártam, csak különböző apróbb feladatokat végeztem eddig. A férjem is polgárőr és ő járt szolgálatba. Elnöki munkám is leginkább a szervezést jelenti, de nagyon szeretném, ha pályázatokat adnánk be, mert a 2 év alatt - legalábbis nem tudok róla - nem nyújtottak be ilyet. A pályázatokkal pedig minél több pénzt szeretnék "összehozni" az egyesületnek.

- Mire szeretnének támogatást kapni? Tavaly kaptak egy új autót...

- Igen, valóban új autónk van. De azt mondták a fiúk, hogy nagyon jó volna, ha lenne kerékpárunk és segédmotor kerékpárunk, mert ezekkel könnyebben mozognának, és nem kellene mindig az autót használniuk. És polgárőr fórmaruhákat szeretnénk majd beszerezni.

- Úgy tudom, hogy ilyen még Önnek sincs...

- Valóban, még csak most varrják a polgárőr formaruhát. Ugyanis eddig nem volt. Erre azért lett szükségünk, mert Varga Mihály, a régi elnök azt mondta, ha elmegyünk valamilyen rendezvényre, ott általában mindenki formaruhában van.

Forrás: Korom András Makói TV.

Feltette: Magyari Béla