Második független motoros találkozó Szentesen

2024.04.30

Április 27-én szombaton délelőtt motoros találkozóval vette kezdetét a Város napok, melyre felkérést kapott a Szentes Polgárőr Egyesület. A rendezvény ideje alatt 6 fővel segítették a rendőrség munkáját.

A pogárőrök10 órakor elfoglalták a felállítási helyüket. A motorok szerelmesei folyamatosan érkeztek a Kurca - parti városba a Szent Erzsébet térre az ország különböző pontjairól. Tavaly volt az első ilyen jellegű rendezvény a városban és akkor döntötték el, hogy hagyományt teremtenek belőle.

Akik kilátogattak találkozhattak régi, új és veterán vasparipákkal egyaránt, amelyek egy - egy bemutató erejéig fel is bőgtek. Számot adhatott tudásából, ügyességéből minden korosztály, hiszen erre alkalmas volt a kialakított pálya és szerencsére az időjárás is kedvezett.

Fehér Csaba lelkipásztor áldotta meg a motorokat a felvonulás kezdete előtt, mint fogalmazott "Nem minden motoros keresztény, de egy keresztény lehet motoros."

Az áldás után a rendőrség autója mögé felsorakozott a motoros felvonulás minden résztvevője, majd a sort a polgárőrség autója zárta.

Fotó: Paksi Anikó, Nagy Zsolt Imre

Szöveg: ifj. Faragó János

Hírszerkesztő: Magyari Béla