„Megerősített” határvédelmi polgárőr szolgálat utolsó napja!

2022.06.30

Egy régi feladat új formátumban lezárult. 2022. február 11-től - 2022. június 30-ig a megerősített határvédelmi szolgálat a Déli határszakaszon véget ért.

Az Ország több településéről érkeztek polgárőr egyesületek, polgárőr tagok, hogy segítsék a rendőrség és a helyi polgárőr egyesületek munkáját a migráció adta feladatok ellátásában. Ezen időszak alatt a mélységi polgárőrök szorosan együttműködve láttak el szolgálatot a rendőrséggel, a helyi polgárőrökkel és a mezőőrökkel.

Hasonlóan a 2015 - 2016 évekhez a polgárőr egyesületeknek volt idejük szakmai tapasztalatcserére, ismeretségek, barátságok alakultak ki és nem utolsó sorban egy csapatépítő programnak is nevezhető volt ez a közösen eltöltött szolgálati időszak.

A mórahalmi polgárőr a mezőőrrel látott el közös szolgálatot 2022.06.30-án a megerősített polgárőr szolgálat utolsó napján. Járőrözés során észlelték, hogy Mórahalom külterületén, egy erdős területen több migráns személy alszik.

A rendszeresített polgárőr EDR rádión a rendőrség felé jelezve lett a csoport tartózkodási helye. A rendőrség részéről az irányító parancsnok a szolgálatban lévő polgárőröket a helyszínre irányította, hogy segítsenek a helyi polgárőrnek és a mezőőrnek. A megerősítő erő kiérkezését követően összesen 28 fő migráns személyt találtak az erdőben, akiket a rendőrség kiérkezéséig feltartoztattak. 

Sárközi Lászlónak a mórahalmi polgárőrség elnökének lehetősége volt személyesen is megköszönni ez elmúlt időszakban nyújtott segítséget a polgárőr társaknak, akik az utolsó nap is szolgálatban voltak.

Ezúton is szeretném megköszönni minden polgárőrnek és családtagjaiknak a segítséget, amit a megerősített polgárőr akció során nyújtottak a mórahalmi polgárőrségnek. - tette hozzá Sárközi László elnök.

Fotó: Polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla