Megerősített határvédelmi szolgálatot látnak el a polgárőrök

2022.11.01

A déli határvidéken a Mórahalmi polgárőrség továbbra is együttműködik és segíti a rendőrség munkáját. Magyar és a külföldi kontingens rendőreivel, a Magyar Honvédséggel, további társszervekkel valamint a Csongrád-Csanád Megyei polgárőrökkel és az Országból érkező polgárőrökkel, folyamatosan látnak el közös vagy önálló szolgálatokat.

A határvédelmi polgárőr feladatok változatosak a polgárőr tagok számára, hiszen a rendőrség szakmai irányítása mellett a társzervekkel közösen, feltartoztatott személyek őrzését biztosítják, erdős területek zárásánál segítenek, de személyek felkutatásában is részt vesznek. Továbbá gyalogosan vagy gépkocsival járőrözési feladatokat is végrehajtanak a szolgálatok során.

2022. október hónapban a Mórahalmi polgárőrség, összesen 70 fővel, 782 szolgálati órában, 1338 fő migráns személy feltartóztatásánál és őrzésénél volt jelen a helyi egyesület szolgálatban lévő polgárőrei a rendőrség kérésének megfelelően. Október hónapban támadás, atrocitás valamint sérülés nem érte a polgárőr tagokat, tájékoztatott Sárközi László elnök

A feltartoztatott személyek a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni a rendőr járőröknek, tette hozzá az elnök.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el minden esetben.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla