Megerősített közös szolgálat Mórahalmon

2022.08.07

Mórahalmi polgárőrség, az OPSZ Határvédelmi Polgárőr tagozat tagja, 13 fő polgárőrrel, Mórahalom Városi Önkormányzat részéről 2 fő mezőőr valamint a Csongrád-Csanád megyei rendőrség járőrei és a Cseh rendőrök láttak el közös megerősített szolgálatot 2022. augusztus 07-én vasárnap délelőtt Mórahalom közigazgatási területén.

A szolgálat eligazítással kezdődött, amelyen az elhangzottak alapján, egy nagyobb nádassal, csatornákkal, fákkal, bokrokkal, tavakkal körbe határolt terület átnézése lett meghatározva gyalogosan és robogóval.

A meghatározott területen a feladat az illegális bevándorlok útvonalaink feltérképezése valamint migráns személyek felkutatása volt. A rendőrség irányítása mellett a mezőőrökkel közösen a polgárőrök a meghatározott feladatot a délelőtt folyamán rendben végrehajtották. A közös megerősített szolgálat eredményes volt, hiszen több migránsok által használt útvonal került felfedésre. Az útvonalak feltérképezésén kívül összesen 41 fő migráns személy is előtalálásra került. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el. Rendőrség részéről a szolgálatparancsnok megköszönte a mezőőrök és polgárőrök eredményes szolgálatellátását - mondta el Sárközi László a Mórahalmi Polgárőrség elnöke.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla