Megyei körkép a koronavírus kapcsán Csongrádban

2020.04.01

Csongrád megyében a koronavírus megjelenése óta sok polgárőr veszi ki részét a feladatokból. Időseket segítenek, ellenőrzik a lezárt határátkelőket, járják a közterületeket. Kiemelten fontos feladat az idősebb korosztályra történő odafigyelés, a csoportosulások figyelmének felhívása a fertőzésveszélyre és a megfelelő távolság tartására.

Fokozott közterületi járőrszolgálatok ellátásával igyekeznek erősíteni a lakosság biztonságérzetét a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége tagegyesületei. Segítik az önkormányzatokat is, és a rendőrséggel is együttműködnek igény szerint, időseknek juttatnak el gyógyszereket, a településeken ebédszállítást is végeznek, szükség szerint bevásárolnak az idős rászoruló honfitársainknak. Ahol szükséges, hangos bemondóval tájékoztatják a lakosságot a kialakult helyzettel kapcsolatos fontos rendelkezésekről. A feladatok nagyon sokrétűek, de a polgárőrök mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítsék a lakosságot és ügyeljenek a biztonságukra is. Megyénkben a járási koordinátorok is segítik a tagegyesületek tevékenységét, szükség szerint koordinálják a feladatokat is.

Batiz István megyei elnök elmondta, hogy megyei szövetség nemrég kapta meg az Országos Polgárőr Szövetségtől azon védőfelszerelések első részét, melyet a Belügyminisztérium biztosított számukra, ezek kiosztása folyamatos az egyesületek között. A megyei elnök arról is tájokoztatott, hogy a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége további maszkokat, kesztyűket, fertőtlenítőszereket is igényelt, illetve ezek beszerzését tervezi, ezzel segítve a tagegyesületeknél szolgálatot ellátók biztonságos szolgálatellátását.

Fotó: Polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla