Miért is lettem polgárőr?

2023.03.11

,,Fontos ebben a rohanó világban, hogy ne csak kapjunk, adjunk is'' Jött a sokatmondó válasz arra a kérdésre: Miért lettem Polgárőr?

Kübekházán rendkívül magas a polgárőrséghez csatlakozó, és aktív szolgálatot ellátó családok száma. Nagyon jó látni, hallani ahogy ennek a kis közösségnek a tagjai ilyen lelkesek, kitartóak, és kötelességtudóak. Ahol a szülők és gyermekeik is hozzájárulnak munkájuk, iskolájuk mellett a község, közösségük, esetenként a szomszédos települések biztonságához. A járőr szolgálat ellátásán kívül, kéthetente vért szállítanak a helyi rendelőből Szegedre, Mozgásgáskorlátozottak egyesületének az adomány szállításában, rendezvénybiztosításban, illetve határszolgálatban, de ha kell még a Mikulásnak is segítenek együtt egy nagycsaládként is hatékonyan működnek.

A két családtól tudakoltam meg, hogyan alakult így, miért lett mindenki a polgárőr?

Az egyik család Tóth Sándor és felesége Annamária, fiuk Lajos. A másik Csabai Zsolt és felesége Anikó, fiuk Dániel, és a legkisebb jelentkező Barnabás, aki sokat eszik és alszik, hogy minél hamarabb nagyfiú legyen és csatlakozhasson a polgárőrséghez.

A válaszuk is szinte ugyanaz volt: a közösség ereje.

Nem sok időt töltöttem velük, de a lelkesedés, a célok, a csapatszellem és a precizitás igazán megfogott.

Már értem és érzem, itt igazán a közösség erejét és, hogy miért is akar itt mindenki polgárőr lenni.

A riportot készítette: Kovács Georgina Szeged járási sajtóreferens

Hírszerkesztő: Magyari Béla