Migráns áradat kutatása és feltartóztatása Röszkénél

2020.10.25

Az OPSZ Határvédelmi polgárőr tagozat tagjai a rendőrséggel közös szolgálatuk során migránsok után kutattak és tartóztattak fel a Röszke külterületén október 24-n esti és éjszakai órákban.

A határrendészek értesítették a Röszke Polgárőr Egyesületet, hogy rengeteg határsértő jutott be magyar területre, ezért segítséget kértek a polgárőr egyesület elnökétől. Ez után Túró István elnök segítséget kért a szegedi polgárőr egyesületektől a migránsok felkutatásához és feltartóztatásokhoz. A szegedi polgárőrök három gépkocsival érkeztek meg a megadott helyszínre.

Röszke külterületén a rendőrség kérésének megfelelően a röszkei, a belvárosi, az újszegedi, a makkosházi és a tarjáni polgárőrök nagy erővel kezdték meg a kutatást.

A közösmunkának meg lett az eredménye, a rendőrséggel közösen a település külterületén különböző helyszíneken és időben, 14 fő határsértő került feltartóztatásra a polgárőrök segítségével,- mondta el Túró István elnök.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: Csőke Zsolt

Hírszerkesztő: Magyari Béla