Migráns áradat Ruzsán

2022.05.30

Az OPSZ Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával, a vendég polgárőrökkel és a rendőrséggel közreműködve 49 fő migránst tartóztattak fel május 25-én Ruzsa község közigazgatási területén.

A ruzsai polgárőr egyesület elnökéhez lakossági bejelentés alapján 6 óra 10 perckor 17 migráns személy feltartoztatása történt Ruzsa belterületén. A szír, afgán, pakisztáni nemzetiségű emberek a falu több pontjáról lettek összeterelve, egy helyre, és a rendőrségnek átadva.

Ezt követően a Zalaegerszegi Polgárőr Egység rádió forgalmazását hallva, az öregsori erdőben, további 2 x 10 fős migráns került felderítésre, ebédidőben. A rádióforgalmazásnak köszönhetően a Rúzsai és az Üllési polgárőr egyesületek (helyismeretüknek köszönhetően) perceken belül a helyszínre érkeztek. A két különálló csoport az Iroda sor-Borbás kereszttel (Ruzsa) összekötő öregsori úton került egyesítésre.

A nap hátralévő része sem telt esemény mentesen, ugyanis 15 óra 30 perckor további 12 fő került felébresztésre a Temető mögötti (Ruzsa-Üllés közötti műúthoz közel) erdőben.

A migránsok szintén átadásra kerültek a Magyar és Cseh rendőri egységeknek,- mondta el Krisztin Gábor elnök.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla