Migránsok csoportjai feltartoztatásában segítettek a röszkei polgárőrök.

2021.02.18

A röszkei határvédelmi tagozat polgárőrei járőr szolgálatot láttak el a határszakasz Röszke közigazgatási területén február hónapban is.

Túró István elnök elmondta, hogy figyelő szolgálatot láttak el naponta az esti és az éjszakai órában és ezzel segítséget nyújtanak a rendőröknek. Belterületen és a külterületen is járőröztek, és a rendőrök jelzésére segítettek a határsértők feltartóztatásában. A rendőrök jeleznek a hőkamerás toronyból, hogy ha látnak migráns csoportokat, vagy migránsokat. Az egyesület hőkamerájával sikerült a migránsok tartózkodási helyét behatárolni. A hideg időre való tekintettel is igen erős a migráció helyzet. A Röszke Polgárőr egyesület tagjai a februári hónapba ez idáig közel 40 fő illegális migráns feltartoztatásában segített a Rendőrségnek.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Így
a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz minden esetben.

Fotó: Vajas Tamás

Hírszerkesztő: Magyari Béla