Migránsokat találtak egy domaszéki tanyán

2022.01.30

A domaszéki polgárőrség (amely, a határvédelmi polgárőr tagozat tagja) 2022. január 30-án délután, a viharos idő ellenére a két gépkocsival és négy fő polgárőrrel látott el szolgálatot. Minden eshetőségre felkészülve a mai járőrfelszerelést egy láncfűrésszel is kiegészítették, majd a tanyavilág ellenőrzésére indultak.

Varga Pál az egyesület elnöke elmondta, hogy a tanyavilág ellenőrzése során az alapos helyismerettel rendelkező polgárőrök az egyik üres tanyában mozgást észleltek, így ellenőrizték azt. Nem csalt a megérzésük. A tanyában 12 fő illegális bevándorlót találtak, akiket a rendőrség kiérkezéséig feltartóztattak, majd a hatóságnak átadták őket.

Ezzel párhuzamosan lakossági bejelentés érkezett egy másik tanyáról, amit feltörtek a migránsok. Ezen tanyát egyesületünk másik polgárőr járőrpárja ellenőrizte, illetve végzett helyszínbiztosítást a rendőrség helyszínelőjének megérkezéséig.

Az esemény után jó pár kilométert kellet csak megtenni ahhoz, hogy a láncfűrész ne a kocsi csomagtartójába pihenjen. Lusztigfalu egyik sokak által használt földesútján egy kidőlt fa akadályozta a közlekedést.

Polgárőreink azonnal munkához láttak, és a kidőlt fától megtisztították az utat.

Kérjük a tisztelt lakosságot, amennyiben illegális bevándorlókról szereznek tudomást, vagy olyan tanyát látnak, ami elhagyatott, de mégis mozgás van körülötte, hívja a polgárőrség 24 órában hívható +3630/621-39-40-es telefonszámát, vagy a Szegedi Határrendészeti Kirendeltséget a 0662/542-706-os telefonszámon, tette hozzá az elnök

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla