MINDENNAPOSÁ VÁLT, AZ ILLEGÁLIS HATÁRSÉRTŐK MEGJELENÉSE RUZSÁN

2022.05.18

 A Ruzsa Polgárőr Egyesület az OPSZ Határvédelmi Tagozat tagja, szinte naponta szolgálatot lát el a rendőrséggel együttműködve a migrációs jelenség miatt.

Az utóbbi hetekben napi rendszerességgel jelennek meg, illegális határsértők Ruzsa településén, külterületein. A lakossággal együtt működve, nagyon hatékonynak mondható a polgárőrök által feltartóztatott személyek száma. Az elmúlt két napon 31 fő került feltartóztatásra, amig rendőrségi egységek meg nem érkeztek, vagy közösen kerültek megállításra, mondta Krisztin Gábor elnök.

Május 17-én 7 órai szolgálatkezdést követően M. Ferenc és F. Balázs polgárőrök elmondása szerint a következő történt:

A reggeli órákban a Göröncsér erdőben észrevettük az elbújt migránsokat, a tuskósorban. Három fő a helyszínen feltartóztatásra került, a maradék 14, a Határrendészet értesítését követően kutyás járőr segítségével, nemzetközi rendőri erők bevetésével előkerültek. Délelőtti órákban a rendőri egységek elszállították a 17 feltartóztatott embert.

Másnap 18-án, 7 órai szolgálatkezdést követően, 2 migráns feltartóztatásra került Ruzsa belterületén az Üllési utcában. Szabadnapos kollega szintén két főt kísért a központba. Ezt követően egy nagyobb csoport került megállításra. Szegedi és a Borsodi polgárőrök újabb embereket vezettek a csoporthoz, igy a rendőri egységek által elszállított személyek száma 14 fő volt, tette hozzá az elnök.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla