Módosított törvény, módosult együttműködések

2024.02.22

Az országban elsőként – az OPSZ elnökének jelenlétében – már a módosított polgárőr törvény alapján újította meg együttműködéseit az önkormányzattal és a társszervekkel a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség).

A mórahalmi egyesület tisztújító közgyűlése február 15-én újabb négy évre Sárközi Lászlót választotta elnökének. A régi-új megbízással együtt azonban az együttműködési megállapodásokat is meg kellett újítani.

A február 21-i ünnepélyes aláíráson és munkaértekezleten részt vett Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke, Nógrádi Zoltán, Mórahalom város polgármestere, Dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Csongrád-Csanád Vármegye rendőrfőkapitánya, Dr. Szenti Szabolcs r. alezredes ,Csongrád-Csanád Vármegye kapitányságvezetője, Dr. Révész Szabolcs r. alezredes, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vezetője, Dobó Attila r. alezredes, a Mórahalmi Rendőrőrs őrsparancsnoka, Hallai Zsolt tű. alezredes, Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Csányi László, a Mórahalom Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, valamint Batiz István, a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke.

A társzervek képviselői már a módosított polgárőr törvény alapján átfogalmazott együttműködési megállapodásokat írták alá Sárközi Lászlóval, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség) újraválasztott elnökével.

Az ünnepélyes aláírásokat követő munkaértekezleten a szakmai tapasztalatcserén túl, a felek áttekintették az idei évre tervezett feladatokat, amelyek megvalósításában és végrehajtásában továbbra is számítanak egymás segítségére.

A rendezvényen dr. Túrós András elnök, valamint dr. Polyák Zsolt főkapitány is hangsúlyozta, hogy a mórahalmi polgárőrség egy nagyon jól szervezett és irányított egyesület, amelyre mindig, minden körülmények között lehet számítani nemcsak a határvédelemben, de a város közbiztonságának megőrzésében is.

Forrás opsz.hu

Hírszerkesztő Magyari Béla