Mozgalmas volt a polgárőrök tevékenysége Sándorfalván

2020.10.19

Láthatatlan munka, a közösségért végezett önkéntes tevekénység elmúlt napi mérlege Polgárőr Egyesület Sándorfalva tevékenységében.

Bereczné Bősi Gizella az egyesület elnöke elmondta honlapunknak, hogy az elmúlt időszakban nem jelentkezett egyesületünk beszámolóval az elvégzett tevékenységekről. Ez nem jelenti azt, hogy nem is tevékenykedünk, de a járványügyi helyzet több, újabb feladatot is jelent számunkra. Például a migrációs nyomás miatt több helyi településen is teljesítettünk szolgálatot az utóbbi időben.

A Polgárőr Egyesület Sándorfalva tagjai az elmúlt hétvégét is hasznosan töltötték, a sándorfalvi rendőrőrs munkatársaival szolgálatot teljesítettek, ami zsaru-car és járőrszolgálatnak indult. A 9 közös szolgálati óra eredménye: 549 ellenőrzött gépjármű, melyből három esetben helyszíni bírság kiszabására ,1 esetben szabálysértési feljelentésre volt szükség. Ezeken kívül bejelentés is érkezett az egyik környező településről rendbontás miatt, majd egy másik bejelentés igényelt előállítást.

Ugyanezen a napon a késő esti órákban az egyesület két fiatal polgárőre is szolgálati óráit növelte településünkön, a buszpályaudvaron a Volánbusz munkatársa segítséget kért tőlük három ittas állapotban lévő személy viselkedése miatt. A helyszínen fiataljaink a rendőreink segítségét kérték, akik azonnal a segítségükre siettek.

Tehát ez a nap sem telt eseménytelenül.

Köszönjük a helyi rendőrőrs bizalmát és az egyesület tagjainak azt az önzetlen, felelőségteljes munkát, amit rendületlenül, kitartással végeznek a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében, láthatatlanul,- tette hozzá az elnök asszony.

A fotót készítette: Kutasi Erika

Hírszerkesztő: Magyari Béla