Mozgalmas volt az év utolsó hónapja Szegváron

2022.01.01

A 2021-es év decembere a Szegvári Polgárőr Egyesület napjaiban is mozgalmasan telt el.

Vighné Somodi Rita - egyesületi titkár elmondta, hogy részt vettünk a SZEG-VÁR-LAK civil szervezet kezdeményezésében indult Adventi találkozások nevű új programsorozatban, mely a karácsonyt megelőző időszakban minden héten péntek és szombat késő délután adott otthont Szegvár központjában.

Ezt követően a négy adventi gyertya gyújtás önkormányzat által szervezett rendezvényeit biztosítottuk vasárnaponként.

A rendezvénysorozat alatt a civil szervezetek adományt gyűjtöttek a szegvári rászoruló családok megsegítésére. Az itt befolyt összegből a szegvári Máltai csoport és Karitász csoport szervezésében melegétel és tartós élelmiszer osztásra került sor, mely a tanyagondnoki szolgálat és a polgárőrök segítségével került széthordásra.

Meglátogattuk a tanyán élő idős embereket, egy kis karácsonyi gyümölcscsomaggal kedveskedtünk nekik.

Kettő alkalommal lakossági bejelentésre indultunk közterületen rosszul lett emberhez. Sajnos az egyik alkalommal mentővel kellett elszálltatni a szinte eszméletlen, kihűlt állapotban talált vidéki fiatalembert.

Tóth Ferenc polgárőrünk lelkiismeretesen végzett munkájáért Batiz István a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elismerésben részesítette.

A 2021-es évet Szegvár apraja-nagyja jótékonysági futással zárta, mely útvonalát a polgárőreink biztosították.

Végezetül szeretnék mindenkinek sikerekben gazdag, Boldog Új Évet kívánni a Szegvári Polgárőr Egyesület nevében,- tette hozzá a titkár asszony

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla